Wilbert doet de communicatie van het Food Filmfestival. Tijdens het Food Filmfestival is er een Buiten Bio Scoop. Mede mogelijk gemaakt door Bio1000, maar wat is dat, en waarom doet Wilbert eraan mee?

WilbertOpeens poppen ze overal de grond uit: de G1000’s. Het zijn “alternatieve democratie”-bijeenkomsten, waar 1000 mensen uit een stad of regio praten over wat er beter kan. Niet de 1000 slimste, rijkste of meest creatieve mensen, maar een doorsnede. Zo was er pas een in Groningen, waar ik woon. Zelfs mijn huisgenoot was uitgenodigd, want er kregen 1000 willekeurige mensen een brief van de burgemeester waarin ze uitgenodigd werden.

Bij Youth Food Movement leer ik elke dag hoe belangrijk het is dat je niet alleen maar met gelijkgestemden praat. Juist dat gesprek tussen die gangbare en die kleine bio-boer kan zorgen voor nieuwe ideeën, die soms niet eens meer passen in de traditionele systemen, en dat is vet.

Maar de biologische sector is ook een andere: waar onze steden en regio’s een netwerk zijn, is deze sector misschien een nog wel veel ingewikkelder netwerk. En daarom wordt er een Bio1000 georganiseerd, en ik wil daar aan mee doen. Ik wil aan tafel zitten met een boer, een diëtist, een scholier, een verwerker – iedereen die betrokken is bij biologisch voedsel.

Als jij dit interessant vindt kan je ook meedoen: je kan je opgeven via de Bio1000 website. Ik kan het je aanraden, want over je grenzen heen kijken en proberen met de complete sector samen te werken is – denk ik – de oplossing voor veel problemen, en kan leiden tot veel mooie samenwerkingen.