We hebben het blokkenschema van Food Filmfestival On Tour bij de Visafslag Scheveningen. Dat betekent dat je vanaf nu ook tickets voor de verschillende programma-onderdelen kunt bestellen. We lichten ze hier voor je uit!

Workshop vis fileren
In de grote vishal is een markt met veel verse vis, niet alleen maar om van te eten maar ook om over te leren. Nico Waasdorp zal met een grote vistafel op een aantal tijdstippen uitleg geven over vis en viskeuzes van de consument. Verder kan je aan de slag met vis in de vis fileer workshop van de Visbroertjes.

2 Films en een shortsprogramma
Het festival zou niet compleet zijn zonder films, en daarom hebben we ditmaal 3 blokken voor het kijken van films in de authentieke Mijnzaal (de zaal waar elke week de vis wordt geveild). Bekijk Hollandse Nieuwe, een film van Leonard Retel Helmrich over Nederlands laatste echte haringvissers of L’Amour des Moules, een culinaire film over de liefde voor de mossel en het leven van de mossel zelf. Of begin de dag met een blok met shorts, waarin met name de visserij vanuit een internationaal perspectief belicht.

De Grote Visshow
Naast film kunnen bezoekers zich nog verder verdiepen in vraagstukken rondom de zee en visserij met een aantal presentaties over initiatieven die zich bezig houden met plastic in de zee en natuurlijk als klap op de vuurpijl De Grote Visshow. In deze show zullen we op een dynamische en interactieve manier in gesprek gaan met vissers, een onderzoeker en beleidsmaker om een brug te slaan tussen visser en consument.

Bezoek de haven, een kotter of het MDV schip
Leer de wereld van de visser nog beter kennen door mee te gaan met Blik op de haven, waarin je aan de wandel gaat met een visser die je de verhalen van de haven verteld. Of bezoek in de haven een kotter of het meest innovatieve schip van de Nederlandse visserij, het MDV-schip.

Het festival is gratis toegankelijk, maar haal je tickets voor de workshop, Blik op de haven en films online! We zorgen voor warme dranken en een programma waar je bloed van gaat stromen, maar kleed je vooral ook warm aan. Het is namelijk koud in de visafslag.