Geen festival zonder terrein en in Groningen is dat Het Paleis. Dit voormalig scheikundig laboratorium is omgetoverd tot culturele broedplaats met binnen en buitenruimtes en daardoor de perfecte locatie voor het Food Filmfestival On Tour. 

Het Paleis is een cultureel woon- en werkcomplex in het voormalig scheikundig laboratorium van de Rijks Universiteit Groningen. Een broedplaats, waar kunstenaars, vormgevers, ondernemers en cultuurliefhebbers elkaar kunnen ontmoeten en inspireren,  en waar wonen en werken samengaan.

Festivalterrein
Voor Food Filmfestival maken we gebruik van de binnenplaats, waar bijvoorbeeld de Smaak van het Noorden staat met thematische gerechten, je een koe kunt melken en lokale boeren met hun producten staan. De binnenzalen gebruiken we voor het shortsprogramma, workshops en expositie. Het Mini Melk College, de vertoningen van The Moo Man en De Grote Melk Show zijn allemaal in Erlenmeyer Zaal, de voormalige collegezaal van het scheikundig laboratorium

De voormalige laboratoria zijn nu werkruimtes en de vroegere zalen zijn omgetoverd tot gastenverblijven. Het Paleis beschikt over tien hotelkamers, die zijn ontworpen door Groningse vormgevers. Je kunt dus na het festival ook blijven slapen.