Bistro In Vitro combineert de fluweelzachte textuur van ijs met de smaak van populaire vleessoorten in hun kweekvleesijs. Zo serveren ze de Draak;  een vuurspuwende mix van vlees dat naar een mythisch beest smaakt, samen met het zoutige IJsbeer, zacht als sneeuw en gekweekt met echte ijsbeercellen.

Nieuwsgierig? 
Tijdens het Film Foodfestival op 28 november is vanaf 15 u hun ijscokarretje te vinden in de tuin van het Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond. Try it out!

MEAT the Makers
Het concept van Bistro In Vitro is geïnspireerd door ‘kweekvlees-professor’ Mark Post – ontwikkelaar van ’s werelds eerste kweekvleesburger. Professor Mark Post speelt ook een belangrijke rol in de MEAT the Makers talkshow aanstaande zaterdag!

151017-ddw-transnatural-ice-cream-cart_3         151017-ddw-transnatural-ice-cream-cart_5

Reserveer een plekje vanaf juli 2028
De website van Bistro in Vitro is de hele week te bewonderen bij de ijscokar. Stel hier alvast je eigen kweekvlees-menu samen en prik een datum vanaf juli 2028 voor een plekje in hun toekomstige restaurant. Reserveer nu!

…………………………………………………..

Over Bistro in Vitro
Bistro In Vitro, het (toekomstige) restaurant voor horizonverbreders, wereldverbeteraars en natuurliefhebbers, maken vlees van stamcellen, ofwel: kweekvlees. Hun voornaamste beweegreden is de overbevolking; ‘de wereldbevolking groeit naar 9 miljard mensen in 2050, wordt het onhoudbaar om vlees te blijven produceren en consumeren zoals we dat nu doen.Wetenschappers verwachten dat kweekvlees een duurzaam en diervriendelijk alternatief kan bieden voor het vlees van vandaag.’ Lees meer: http://bistro-invitro.com/nl/home/