We vroegen drie mensen – op verschillende manieren bij het Food Filmfestival on Tour betrokken – om in 100 woorden op te schrijven wat ze van ervan vonden. De foto’s staan ook online, je kunt ze bekijken op onze Facebook-pagina

Het bestuurslid – Micha Lubbers, voorzitter YFM Nederland

Het was een fikse treinrit uit de Randstad, maar Groningen maakt het waar. Een bruisende stad voor voedsel startups. De ideale plek voor een Food Filmfestival over melk. Op een broeierige zomeravond werden we niet alleen getrakteerd op een prachtige film, een heerlijke ambiance met lekker eten en een opening van een enthousiaste wethouder. Nee, er was ook een koe die gemolken moest worden – en tsja – wat kwam daaruit: limonade! Nee geintje, melk dus. De YFM Groningen heeft laten zien dat Groningen leeft en dat ze een prachtige programma in elkaar kunnen zetten.

De organisator – Tamara de Zeeuw, YFM Groningen

Na maanden voorbereiden was het 5 juni dan zover, met een stralende zon en daardoor korte broeken, werd het festival opgebouwd. Met behulp van de enthousiaste vrijwilligers konden de eerste bezoekers om half 5 meteen aan het melken gezet worden. Zo simpel als het leek, zoveel moeite hadden wij met het melken. Een bezoeker deed het ons even voor, zij moest wel een boerin zijn! Het was een gezellige mix van bezoekers die ons harde werken beloond hebben. Met het Food Filmfestival on Tour is YFM Groningen nogmaals weer duidelijk op de kaart in Groningen gezet.

De bezoeker – Mats Siffels uit Amsterdam

Melk koop je in een pak in de supermarkt.
Dat is een waarheid als een koe.
Maar niet als het aan YFM Groningen ligt.
Want wie over melk praat, die heeft het over ontstoken uiers,
overtollige stierenkalfjes en onderbetaalde boeren.
Om het over zulke onderwerpen moet je het wel gezellig maken:
met goed Gronings eten en goed Gronings gezelschap.
‘Is het nog wel leuk?’ wordt gevraagd aan de boeren van dienst.
Natuurlijk is het nog leuk!
Melk: het kan vanaf nu eigenlijk alleen maar beter worden.