Tijd: 14:45
Lengte: 74 minuten
Maker: Marijn Frank

KAARTEN

Vlees: is het een verslaving? Of weten we er gewoon niet genoeg van om ons gedrag te veranderen? Marijn gaat in Vleesverlangen op zoek naar de reden achter haar drang naar vlees. Een persoonlijke reis, die het meereizen meer dan waard is. 

Waarom kamp je als vleesjunk met een knagend schuldgevoel? En waarom lijkt de afstand tussen het abstracte stukje vlees op je bord en het beest waar het vandaan komt zo groot? Om tot een antwoord te komen, onderneemt Marijn Frank een persoonlijke, blikverbredende, grappige, dappere queeste langs hersenonderzoekers, kweekvleesontwikkelaars, honderdduizend plofkippen, een sexy kok en het vleesvrije bord van haar dochtertje Sally. De rode draad is haar wekenlange stage in het slachthuis, waar ze opklimt in de uitbeenketen en de aansluitende sessies met haar psycholoog over de vorderingen die ze maakt. Tot de dag aanbreekt dat Marijn zelf aan de beurt is om het schietpistool ter hand te nemen en ze moet besluiten waar ze staat.

Tijdens de Food Filmfestival-dag (28 november) op IDFA worden de beste food-documentaires uit de selectie van IDFA 2015 door het Food Filmfestival-team van duiding en live-programmering voorzien. Kaarten koop je via de IDFA-site. Mis het niet!