Naast Good Things Await wordt er tijdens het Food Filmfestival nóg een film vertoond: Bodemboeren. Voorafgaand aan deze film is een workshop waarvoor je een potje bodem uit eigen tuin mee kan nemen en tips krijgt voor het optimale bodemleven! Lees snel verder.

In de Nederlandse documentaire Bodemboeren duiken vijf eigenwijze Nederlandse boeren met een cameraploeg letterlijk de bodem in. Ze vertellen hoe ze voortdurend observeren en experimenteren om de bodem duurzamer te beheren. Samen verzetten zij de bakens tot een grondig ‘nieuw bodemverhaal’. Daarin is duurzame voedselproductie meer dan verliezen compenseren en bedreigingen afwenden. Met oude, soms vergeten, en nieuwe, soms verrassende kennis bouwen zij pro-actief aan hun natuurlijke kapitaal: een bruisend bodemleven met voldoende lucht, water, koolstof en mineralen.

Bekijk hier vast de trailer.

Oproep: neem je eigen bodem mee!
Heb jij een eigen (moes)tuin? Mooi! Want voorafgaand aan de vertoning geven de makers van Bodemboeren een workshop, waarin ze meer uitleggen over de bodem, vragen beantwoorden en ze doen een bodemproef – met jouw bodem! Wil jij weten wat er in jouw bodem zit? Neem dan een middelgrote jampot mee (mét deksel maar zonder etiket) half vol met grond (van ongeveer 10 à 20 cm diepte). Wel de bodemproef doen maar niet de film bekijken? Dat kan ook :-) neem dan gewoon een jampotje bodem mee en doe de proef bij de kraam van Bodemboeren.

Goed nieuws: ben jij een Volkskrantlezer? De Volkskrant geeft 2×2 kaartjes weg voor de workshop en Bodemboeren. Lees meer.

De workshop + film is van 14.30 tot 16.00  en HIERRR koop je vast kaartje.