Tijdens Food Filmfestival On Tour Groningen is er een doorlopend shortsprogramma te zien in De Vijzel. De hele dag kun je hier de beste en leukste foodshorts zien. We lichten hier alvast een tipje van de sluier op, Super.

Ooit revolutionair
Supermarkten waren ooit revolutionair. In plaats van uren in de rij te staan bij de kruidenier die alles voor je uitkoos, had je het privilege om lekker in eigen tempo jezelf te bedienen. Door de jaren heen dook de ene na de andere keten op en kreeg het woord super een hoofdletter S. Maar meer keuze leidt tot minder keuzevrijheid en het liftmuziekje dat door de schappen heen galmt begint nu opeens wel heel onheilspellend te klinken.

Van frivoliteit naar deceptie
Hoofdrolspeler Albert gaat in de animatiefilm “Super” toch de uitdaging aan. Gewapend met zijn boodschappenlijst en winkelwagen doet hij zijn best de producten te krijgen waarvoor hij kwam. Maar de verleidelijke wereld van te mooie verpakkingen ontvreemd hem. Frivoliteit maakt plaats voor deceptie en dromen veranderen in nachtmerries, zodra hij ontdekt wat er zich bevindt achter de gevel in de supermarkt. Bekijk hieronder alvast de trailer.