Jaaaa, hier is het blokkenschema! Wel handig voor het overzicht, want er is genoeg te doen bij de Vechtclub op 27 juni! Naast de films, talkshow en foodmarkt kun je meedoen aan workshops en proeverijen. Hieronder lichten we ze voor je uit, kaartjes koop je hier.

Workshops
Bodem & Muziek – 18:00 – 19:30
Wat hebben bodem en muziek met elkaar te maken? Misschien wel meer dan je denkt. In de workshop ‘Bodem & Muziek’ gaan we, geïnspireerd door het leven onder onze voeten, aan de slag met zang en improvisatie, samen met zangers van het Nederlands Studenten Kamerkoor (NSK). Deze workshop is het startsein voor een jaar waarin het NSK in diverse projecten probeert haar publiek vanuit koorzang te laten verbinden met de natuur. De workshop wordt gegeven door dirigent en componist Imre Ploeg en bodemecoloog Janna Barel.

Bodemboeren – 14:30 – 16:00
In de Nederlandse film Bodemboeren duiken vijf eigenwijze boeren met een cameraploeg letterlijk de bodem in. Ze laten zien hoe ze experimenteren om de bodem duurzamer te beheren. Voorafgaand aan deze workshop vertellen de makers je meer over de bodem en doen ze een bodemproef met jóuw bodem. Neem hiervoor een potje grond mee uit je eigen tuin, die we samen gaan analyseren. Lees hier meer en bekijk vast de trailer.

Proeverijen
The Chocolate Explorers – Ronde één: 14.30 – 15:30 /Ronde twee: 15.45 – 16:45
Jummm, wie houdt er niet van chocola? The Chocolate Explorers maken (h)eerlijke chocolade, hebben hun eigen chocoladefabriekje in Nieuwegein en weten alles van cacaobonen. In deze proeverij gaan ze hun eigen chocola aan jullie laten proeven én vertellen ze gelijk het verhaal achter wat je proeft.

Wijnproeverij van Wijngaard aan de Breede Beek – Ronde één: 18:00 – 19:00 / Ronde twee: 19:15-20.15
Wijngaard aan de Breede Beek verbouwt hun druiven volgens de principes van duurzame landbouw. Er wordt geen gebruik gemaakt van insecticiden, maar er zijn planten ingezaaid die nuttige insecten aantrekken om de plaaginsecten te bestrijden. Ook is er veel aandacht voor een goed bodemleven. Proef wat dit met de wijnen van Wijngaard aan de Breede Beek doet!

Bierproeverij van Utrechts Heuvelrug – 17:00-17:45
Bier krijgt niet zomaar het predicaat ‘duurzaam’, maar het bier van Utrechts Heuvelrug voldoet daar wel aan! Het Heuvelrug Bier wordt gebrouwen van zuivere ingrediënten uit de streek. Bovendien: wie wil er geen speciaalbiertjes proeven? Dus kom naar deze proeverij!

Het festivalterrein is op 27 juni gratis toegankelijk, maar voor bovenstaande workshops & proeverijen koop je een kaartje. Kaartjes koop je HIER.