Het Food Filmfestival geeft altijd ruim baan voor film. De Utrechtse editie staat in het teken van bodem en daar bij hoort een hoofdfilm waar de bodem alle aandacht krijgt.

Good Things Await (2014) draait om de tachtigjarige Niels Stokholm en zijn biologisch-dynamische boerderij op het Deense platteland. Samen met zijn partner Rita boert hij op zijn eigenwijze manier. Inspecteurs komen langs en hebben zorgen over het dierenwelzijn, restaurants uit de stad willen niets liever dan zijn producten. De filmmaker Phie Ambo laat het leven en gedachten op de boerderij zien en de (maatschappelijk) consequenties van een holistische werkwijze. YFM Utrecht kiest voor deze film omdat ‘ie niet alleen informatief is, maar ook sferisch met veel aandacht voor beeld en muziek.

Kom Good Things Await kijken vanaf half elf ’s avonds in onze Buiten Bio Scoop!

Check hier vast de trailer:

Na de talkshow kun je om half elf in de Buiten Bio Scoop kijken naar Good Things Await. Het festivalterrein van het Food Filmfestival is gratis toegankelijk, voor de programmaonderdelen koop je een kaartje. Houd de website in de gaten om te weten hoe je aan kaartjes komt!